Després de cinc anys, les obres de construcció de la nova terminal sud de l’aeroport de Barcelona han acabat. Amb la posada en servei de la T1, Barcelona es consolida com l’aeroport de referència de l’espai aeri del Mediterrani i del sud d’Europa per al trànsit de passatgers i mercaderies.

La T1 és un edifici de gran complexitat logística i tècnica amb capacitat per a 30 milions de passatgers l’any, 101 portes d’embarcament, 74 plataformes d’estacionament i una operativitat del camp de vol de 90 operacions/hora. La proposta arquitectònica, duta a terme a partir del projecte de Ricardo Bofill, conjuga un caràcter internacional i multicultural amb la lluminositat i la calidesa ambiental de l’arquitectura mediterrània. L’edifici, de 544.066 m2, està perfectament adaptat a la línia del paisatge, gaudeix d’una ordenació amb una funcionalitat enorme per a passatgers i companyies aèries, i la il·luminació natural és protagonista a totes les zones destinades als passatgers.

El resultat és un complex que s’estructura al voltant de tres grans elements: un edifici processador, dos dics laterals i un de longitudinal destinats a l’embarcament de passatgers, i un vestíbul intermodal on conflueixen els diferents sistemes de transport.

RUBAU ha participat en la construcció de l’edifici processador i l’àrea ferroviària 2. L’edifici processador de la T1 és una construcció de sis plantes, amb una superfície total construïda de 348.727 m2, que inclou 180 mostradors de facturació distribuïts en 5 illots, 28 controls de seguretat, 52 controls de passaport emigració-immigració, 20.000 m2 de sales de tractament i recollida d’equipatge, 101 portes d’embarcament, 43 passarel·les i 23.866 m2 de la zona comercial i de serveis de l’aeroport, anomenada Sky Centre. Les instal·lacions estan preparades per atendre 8.500 passatgers en hora punta i un total de 30 milions d’usuaris l’any.

En relació amb les obres del sistema ferroviari, com que el traçat discorre de manera subterrània a tota la nova àrea terminal, ha calgut construir túnels i estacions que han condicionat la infraestructura de l’edifici a les zones d’interferència. S’han construït les infraestructures necessàries en previsió de les dues estacions subterrànies al costat terra, de Rodalies Renfe i el metro, amb comunicació amb el vestíbul intermodal i les dues estacions per al sistema de transport automàtic de passatgers (TAP).

Durant l’execució de les obres de l’edifici processador, el nombre total de treballadors en en el període de més activitat ha estat de 1.226 persones i, en general, en tot el projecte de la T1 han participat fins a 4.000 treballadors de 56 nacionalitats diferents. Tot això ha suposat un gran esforç d’integració a causa de la varietat i la quantitat d’ètnies diferents que han treballat a l’uníson.

Per assegurar l’execució correcta de les obres s’ha dividit el projecte per activitats i paquets de treball. La divisió en subprojectes ha facilitat el control i el seguiment detallat de les obres, ha fet possible el desenvolupament de les activitats de cada zona en paral·lel i s’ha evitat la sobrecàrrega dels equips de treball.

La construcció de la nova terminal T1 no només és un dels referents de les futures terminals aeroportuàries d’Europa, sinó que també representa el projecte més emblemàtic desenvolupat per RUBAU, el qual consolida i situa la nostra empresa i el seu equip humà entre les constructores espanyoles i europees de més alt nivell.